Un pompier orădean a fost trimis în judecată de procurorii militari, după ce a provocat un accident rutier şi a părăsit la locul faptei, fără încuvinţarea poliţiştilor.

Potrivit documentelor consultate de BIHOREANUL, procesul priveşte un accident rutier produs pe 25 noiembrie, în Oradea. Pompierul, plutonier major Ionel Gavriş, circula la volanul unui Ford, în Piaţa Regele Ferdinand din Oradea şi a acroşat un pieton care traversa strada regulamentar, pe trecere, în dreptul pietonalei Republicii.

În loc să rămână pe loc și să sune imediat la 112, cum cere legea, pompierul a urcat persoana rănită în maşină şi a pornit cu ea spre o parcare de pe strada Libertăţii, unde i-a acordat primul ajutor. Abia după aceea, Gavriş a anunţat accidentul la Poliţie.

Rănitul a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean din Oradea, din fericire cu leziuni uşoare, iar pompierul s-a ales cu dosar penal.

Fiind vorba de un cadru militar, ancheta, pornită iniţial de poliţiştii rutieri din Oradea, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, a fost preluată ulterior de procurorii militari care, zilele trecute, au trimis cazul în faţa judecătorului.

Pompierul orădean este acuzat de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea la faţa locului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie. Procesul se va judeca la Tribunalul Militar Cluj.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!