Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost rănit, marţi seară, în timp ce intervenea împreună cu colegii săi pentru tăierea unui arbore rupt de furtună pe strada Călugăreni din Oradea, în apropiere de Şcoala gimnazială nr. 16. Din primele informaţii, pompierul s-a ales cu un picior fracturat.  

"Am intervenit la degajarea unui copac căzut pe strada Călugăreni. În timpul misiunii, unul dintre colegi a fost rănit şi a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. 

Potrivit martorilor, pompierii au fost chemaţi pentru a tăia un arbore care s-a rupt în două în urma furtunii, iar accidentul s-a produs în timp ce echipajul tăia cu o drujbă partea copacului care a căzut pe alee. "Lemnul era în tensiune şi când l-au tăiat cu drujba, a sărit, lovindu-l pe pompier în picior", a declarat pentru BIHOREANUL unul dintre martori. 

Pompierul rănit a fost preluat de un echipaj al SMURD Bihor şi transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Județean, pentru investigaţii medicale. 

"A fost dus la spital şi urmează să fie investigat. Cert e că nu i-a fost pusă viaţa în pericol. Are leziuni la nivelul unui membru inferior", a precizat şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.