Pompierii bihoreni s-au clasat pe prima treaptă a podiumului la Etapa Zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. Lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă “Crişana” a obținut locul I în competiția desfășurată în perioada 24 - 26 iulie la Orăștie și Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat al ISU, la startul competiţiei s-au aliniat echipe de pompieri din Alba, Arad, Bihor, Hunedoara şi Timiş.

Competiţia a constat în parcurgerea a patru probe specifice: "Scara de fereastră", "Pista cu obstacole pe 100 metri", "Ştafeta 4 x 100 metri" şi "Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă".

Echipa pompierilor din Bihor a fost formată din plutonier adjutant Oprean Cristian, plutonier adjutant Popa Octavian, plutonier adjutant Pop Szabolcz, plutonier major Mălăieş Adrian, plutonier Suciu Paul, plutonier Nicoraş Ionuţ, sergent major Motoşan Petru, soldat Horga Vlad, soldat Dărăban Laviniu şi soldat Szigeti Botond, iar şef de lot a fost comandantul Detaşamentului de Pompieri Marghita, locotenent-colonel Sfechiş Vasile, în timp ce coordonator a fost locotenent Flore Mihai şi antrenor - plutonier adjutant Lazoc Cătălin.

În cadrul aceleiaşi competiţii, palmaresul pompierilor militari bihoreni s-a îmbogăţit cu şase premii, în clasamentul individual.

În cadrul probei Scara de fereastră plt. adj. Octavian Popa a obţinut locul 1, Adrian Mălăieş locul 2, iar Cristian Oprea locul 3. În timp ce la Pista cu obstacole, individual, locul 1 a fost obţinut de plt. Paul Suciu, locul 2 i-a revenit plt. maj. Adrian Mălăieş, iar pe locul 3 s-a clasat plt. adj. Popa Octavian.

În clasamentul final al concursului, locul II i-a revenit echipei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, iar locul III a fost ocupat de lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Astfel, echipa ISU Bihor s-a calificat în etapa finală a competiţiei, programată în perioada 28 august – 1 septembrie, la Târgu Jiu, judeţul Gorj.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!