Aflat în vizită la Oradea, Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile din noiembrie, s-a întreţinut vineri, în jurul prânzului, circa 25 de minute cu Prea Sfinţitul Sofronie Drincec. Întâlnirea s-a ţinut departe de ochii presei, la cererea conducerii Episcopiei Ortodoxe, iar premierul Ponta a fost însoţit de ministrul Transporturilor, Ioan Rus şi de prefectul de Bihor, Claudiu Pop.

Minute în şir, Victor Ponta a fost aşteptat în faţa sediului Episcopiei pe o ploaie măruntă de toamnă, de un grup de circa zece pensionari. Bătrâneii au intrat brusc în agitaţie în momentul în care microbusul oficial a oprit la poarta palatului episcopal.

"Bine aţi venit la Oradea, domnule viitor preşedinte", i-a urat o bătrânică. "Bine v-am găsit", a spus premierul. Candidatul PSD a ţinut să dea mâna cu fiecare dintre susţinătorii săi şi le-a promis că va pune capăt scăderii nivelului de trai. "N-o să-i mai las să vă taie nimic!", a zis ocrotitor Ponta înainte de intrarea în Episcopia Ortodoxă.

În timpul întâlnirii cu Prea Sfinţitul Sofronie, candidatul PSD a fost aşteptat în faţa clădirii de şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, de şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Dorin Sava, care a coordonat personal fluidizarea circulaţiei, şi de câţiva bătrânei care nu s-au lăsat împrăştiaţi de vremea rea.

"Nu vreau să îl întreb nimic, vreau numa' să-l văd cu ochii mei", a spus o ţărancă îmbrăcată în straie bihorene. Iar dorinţa femeii s-a îndeplinit. La ieşirea din clădire, Ponta a dat mâna cu bătrâna, după care s-a îndreptat spre microbus. "E înalt, da' parcă nu-i aşa mare ca la televizor", a concluzionat bătrâna. Involuntar, cu dublu sens...