În acest sfârşit de săptămână debutează la Oradea circuitul Transilvania Pool Tour, o competiţie de biliard, pe care Transylvania Pool Association o organizează din ambiţie, pentru a suplini lipsa de turnee pe care federaţia naţională nu le mai organizează în acest an.

Împătimiţii acestui sport, care au pus de câţiva ani bazele unor cluburi de biliard în Transilvania, inclusiv în Oradea, şi-au dat mâna şi au decis să organizeze ei mai multe turnee, care să fie mult mai atractive faţă de ce a organizat Federaţia în trecut, în prisma premiilor puse în joc.

Astfel, în perioada 20-21 februarie, Pool Club Oradea, de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 3,  va găzdui prima etapă a acestui circuit de turnee din Transilvania, care va avea şase etape, plus una finală şi care va reuni cei mai buni jucători de biliard din România.

Iniţiatorul competiţiei este Jozsef Levente Czirjak, preşedintele clubului Pool Club Oradea.  Patru oraşe, Oradea, Carei, Timişoara şi Cluj Napoca, vor găzdui concursurile acestei competiţii, două dintre ele urmând a organiza de două ori câte o etapă.

Conform organizatorilor, turneul Transylvania Pool Tour "doreşte să se adreseze jucătorilor de biliard indiferent de cetăţenie, naţionalitate şi vârstă prin organizarea unui circuit de şase etape în patru oraşe diferite din Transilvania şi cu o finală unde vor participa cei mai buni 32 de jucători, care se vor stabili pe baza punctajelor obţinute în cele şase etape. Scopul Circuitului este ca fiecare participant să-şi pună în valoare spiritul de competiţie şi de a încerca să-şi descopere şi să-şi depăşească limitele şi nu în ultimul rând creşterea nivelului de joc al fiecăruia", a precizat Jozsef Levente Czirjak, în cadrul unei conferinţe de presă.

Concursul va fi organizat sâmbăta şi duminica, în lunile februarie, martie, aprilie, mai, septembrie şi noiembrie, iar finala în decembrie.

Taxa de înscriere este de 75 de lei pe etapă, cu un fond de premii garantate de 4400 lei în fiecare concurs.

Premiile vor fi împărţite după cum urmează:
Locul I – 1500 lei
Locul II – 900 lei
Locul III – 600 lei
Locul IV – 400 lei
Locul V-VIII – 300 lei

Conform regulamentului competiţiei, se vor desfăşura trei etape de bila 9, trei etape de bila 10, în sistem piramidă dublă (cu dublă eliminare). Până la primii 16 se va juca după sistemul "primul la 7", apoi în primii 8, semifinalele şi finalele se va juca după sistemul "primul la 9". Punctajul pentru fiecare etapa va fi distribuit astfel: locul 1 – 55 puncte, locul 2 – 480 puncte, locul 3 – 420 puncte, locul 4 – 390 puncte, locurile 5, 6, 7 şi 8 – 370 puncte, locurile de la 9 la 16 – 325 puncte, locurile de la 17 la 32 – 275 puncte, iar locurile de la 33 la 128 – 120 puncte.

De precizat faptul că, în cazul în care doi sau mai mulţi jucători vor fi la egalitate de puncte, se va desfăşura un concurs sau un meci de departajare, care va avea loc după sistemul "primul la 9 jocuri".