În replică la acuza pe care prefectul Gavrilă Ghilea i-a adus-o marţi, cum că a încercat mobilizarea galeriei FC Bihor la protestele care au avut loc în Oradea la finele săptămânii trecute şi începutul acesteia, preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a ţinut să arate că prefectul se implică politic, copiiind modelul "politicii mincinoase" a Guvernului pe care îl reprezintă, deşi nu are căderea morală să dea nimănui lecţii.

"Gregarul" şi gara

"Mi se pare că politica din Bihor, a cărui placă turnantă este domnul Ghilea, se îndreaptă spre o latură suburbană şi gregară, şi vă rog să-i spuneţi că termenul ăsta nu are nicio legătură cu vreo gară", l-a ironizat Popa pe Ghilea, într-o conferinţă de presă desfăşuratră miercuri la sediul PNL Bihor.

"Nu cred că un asemenea personaj trebuie să dea tonul în politica din Bihor. Eu până acum n-am mai avut niciodată de-a face cu o politică a minciunii, a SF-ului şi a cailor verzi pe pereţi, în baza căreia un politician să facă asemenea fabulaţii în faţa presei. Este o jignire pentru mass-media să stea de vorbă cu un personaj atât de gregar", a spus Popa despre Ghilea.

Senatorul a reluat, pe scurt, vechea acuzaţie la adresa prefectului, conform căreia acesta nu este interesat de dezvoltarea judeţului prin proiecte pentru care să determine Guvernul să aloce fonduri pentru proiectele din Bihor, fiind preocupat însă ca Executivul să aloce bani pentru lucrările pe care firma la care este acţionar majoritar, Construcţii Bihor, le execută în baza unor contracte încheiate cu diverse instituţii ale statului.

"Să mai stea (n.r. - prefectul) de vorbă cu oamenii din judeţ, care până una-alta îşi leagă speranţele de noi, pentru că noi am dovedit că încercăm să facem politică pentru bihoreni, nu căpuşând banii publici din Bihor, aşa cum personajul despre care vorbim azi practică la modul curent, îmbuibându-se şi dându-ne lecţii din gipanele domniei sale", a spus Popa.

Protestatar pe cont propriu

În ce priveşte concret acuza că ar fi încercat să adune suporterii FC Bihor la proteste, liderul liberal a dezminţit-o categoric, specificând că - deşi "ţine" cu clubul-fanion al judeţului - nu a făcut acest lucru, ci a participat la manifestaţiile de sâmbătă şi de luni din centrul oraşului doar ca "persoană fizică". "Cred că odată cu jignirile aduse mie, au fost aduse jigniri tuturor suporterilor FC Bihor", a spus Popa, adăugând că, din acest motiv, cere scuze galeriei în locul prefectului.

Preşedintele PNL Bihor spune că a fost prezent la manifestaţia de sâmbătă de la ora 14 pentru că a aflat de pe Facebook, şi - chiar dacă avea programată la aceeaşi oră o întrunire la Marghita - a amânat-o pentru că s-a simţit "dator" să-şi exprime solidaritatea cu doctorul Raed Arafat. "M-am simţit dator să stau lângă cauza SMURD, mai ales că în timpul guvernării PNL a fost dezvoltat acest serviciu, iar programul de înnoire a ambulanţelor a fost un program naţional. Un om ca Arafat merita să fie cineva umăr la umăr alături", a spus Cornel Popa.

De asemenea, şeful PNL Bihor a afirmat că la celălalt miting, de luni, când a fost văzut de prefect care trecea cu maşina prin centrul oraşului, a participat exclusiv ca un cetăţean de rând, motiv pentru care de altfel a şi refuzat să dea declaraţii la faţa locului. "Mă îndreptam spre simpozionul organizat luni seară la Biblioteca Judeţeană, de la ora 19, şi am stat cam 15-20 de minute, dar am spus că nu eram acolo ca politician, ci ca cetăţean, şi am refuzat să fac declaraţii pentru presă", a explicat senatorul liberal.

În fine, Popa a afirmat că dacă ar fi vrut să implice membrii PNL sau alţi simpatizanţi în proteste, în mod sigur ar fi scos în stradă mai multe persoane. "Păi, fraţilor, credeţi că PNL Bihor aduce în stradă numai 25-30 de oameni ?", a încheiat, retoric, Cornel Popa.