La trei zile după ce europarlamentarul Laszlo Tokes a montat, demonstrativ, de faţă cu jurnaliştii, plăcuţe în limba maghiară cu denumiri de străzi neautorizate de municipalitate, senatorul Cornel Popa a declarat că fostul episcop ar trebui să dea dovadă de respect şi să nu tulbure relaţiile dintre orădenii de etnie maghiară şi populaţia majoritară, românească.

"Vreau să-l asigur pe domnul Tokes de respectul meu, dar vreau să-i amintesc că trăieşte într-un spaţiu unde românii şi maghiarii trăiesc în armonie. Îl rog, deci, să se ralieze acestui climat de bună înţelegere etnică şi să nu mai lanseze fumigene", a spus Cornel Popa într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, precizând că vorbeşte în calitate de vicepreşedinte al întregului Partid Naţional Liberal.

"Mai bine ar face (n.r. - Tokes) să se ralieze proiectelor care sunt în folosul cetăţenilor, ca de exemplu Autostrada Transilvania sau electrificarea căii ferate Episcopia Bihor - Cluj. Ca europarlamentar, are şi căderea şi datoria morală de a promova la Bruxelles interesele cetăţenilor de aici sau din oricare alt colţ al României", a adăugat senatorul liberal.

Întrebat de jurnalişti cum îşi explică faptul că politicienii din PDL, partid care l-a susţinut pe Laszlo Tokes pentru ca acesta să devină vicepreşedinte al Parlamentului European, nu au nicio poziţie faţă de ieşirile acestuia, Cornel Popa a răspuns cu o altă întrebare: "Poate au poziţia capră, de unde ştiţi dumneavoastră că nu au o poziţie?".