Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cornel Popa, îl admonestează pe succesorul său, Pasztor Sandor, pentru că se împăunează cu rezultatul muncii sale şi a echipei pe care a condus-o.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Bihor cu ocazia prezentării listelor de candidaţi la Parlament, Popa a dezvăluit, de pildă, că înfiinţarea curselor aeriene pe care Pasztor doar le-a anunţat a fost făcută în mandatul său, ba chiar adaugă, în premieră, faptul că o nouă cursă în pregătire este spre Dusseldorf, Germania.

„Lumea pricepe”

„Norocul meu e că lumea pricepe, şi o spun în cunoştinţă de cauză, pentru că mă opreşte lumea pe stradă şi mă felicită”, a afirmat Cornel Popa despre felul în care actuala conducere a CJ îşi arogă meritele pentru diverse reuşite.

„Ştiţi foarte bine că, începând cu modernizarea pistei şi continuând cu semnarea destinaţiilor, acestea s-au întâmplat cu 3 luni înainte de a veni eu de acolo, numai că nouă ni s-a cerut bărbăteşte (n.r. – din partea companiilor aeriene) să nu anunţăm asta pentru că putem perturba traseele. Şi am tăcut, deşi am constatat că la 3 zile după ce am plecat de acolo a început cineva să sune clopoţelul”, a spus Popa, referindu-se la faptul că actualul vicepreşedinte Ioan Mang a pus în pericol, în vară, precontractul încheiat pe 14 iunie de Popa cu Ryanair pentru cursele de Barcelona şi Milano.

„Toate aceste lucruri au fost rezolvate înainte să se încheie mandatul meu, spre mulţumirea mea şi cred că şi a bihorenilor. Şi aş vrea să mai fac o precizare: deschiderea curselor, care înseamnă foarte mulţi bani investiţi din partea operatorilor, de regulă nu se face înainte de un an şi jumătate – doi, dar cred că a fost un record că noi am reuşit asta mai repede, şi prin faptul că ne-am ocupat să vină aici cât mai mulţi şi cât mai des”.

Urmează Dusseldorf

În context, Popa a spus răspicat că el a început şi convenit cu companiile înfiinţarea curselor pe care Pasztor doar le-a anunţat. Ba, mai mult, voit sau din neatenţie, Popa a anunţat şi că viitoarea destinaţie din Oradea spre Germania va fi Dusseldorf-ul.

„În toamna trecută vă spuneam că sunt mai optimist decât atunci când am reuşit demersurile pentru obţinerea banilor pentru modernizarea pistei. Atunci ştiam şi de Torino, şi de Milano, şi de Barcelona, şi de Dusseldorf, care urmează, şi de Lutton (n.r. – Londra), care din cauza Brexitului nu s-a mai concretizat”, a spus fostul prşedinte al CJ.

Fruntaşi pe ţară

De asemenea, Popa a ţinut să amintească faptul că deşi succesorul său UDMR-ist se laudă cu premiile obţinute de CJ Bihor pentru sistemul integrat de management a deşeurilor şi pentru cel de transport public de călători în judeţ, şi acestea au fost elaborate şi implementate în mandatul său, chiar dacă unele nu au fost finalizate complet, din cauza inerţiei birocratice.

Totodată, liberalul a amintit că în mandatul său, Bihorul s-a plasat pe locul IV în ţară şi pe primul loc în Regiunea de Nord-Vest a ţării (inclusiv peste Cluj) în ce priveşte sumele atrase efectiv pentru proiecte, atât din fondurile UE, cât şi din cele naţionale: „Cred că ceea ce mi-am propus, să pun Bihorul pe primul loc, am reuşit să-l pun cu foarte multe din ramurile activităţii mele. (...) Nu vin bani că se fac nori şi începe ploaia. Toate aceste sume au venit pentru că am făcut proiecte serioase”.

"Dincolo de lege nu m-am dus"...

Nu în ultimul rând, Popa le-a mulţumit foştilor colaboratori de la CJ, spunând că „meritul este al unor oameni blamaţi foarte multă vreme, dar oameni de echipă extraordinari. Niciodată nu mi-a reproşat nimeni că i-am cerut să muncească peste program”.

În fine, liberalul a mai subliniat că toate reuşitele au fost posibile fără a putea fi acuzat de o singură faptă de corupţie. „Sunt mândru că în mandatul meu nu s-a vorbit de acte de corupţie în grădina Consiliului Judeţean, sunt mândru de acest lucru, chiar dacă unele lucruri nu au putut fi finalizate în mandatul meu din cauza unor probleme de legislaţie, iar eu dincolo de lege nu m-am dus nici cu un centimetru”, a încheiat Popa.