Urecheală în public

"Dacă mi-aş prinde colegii făcând aşa ceva, i-aş urechea! Şi încă în faţa dumneavoastră, nu între patru ochi!". Aşa şi-a început preşedintele PNL Bihor şi al Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, cea dintâi conferinţă de presă desfăşurată - după mult timp - la sediul partidului, cu scopul de a face "clarificări" cu privire la relaţia faţă de aliaţii PSD din CJ, pe care i-a prins cu minciuna-n sac.

"În această campanie, am constatat două dezinformări lansate de PSD-işti la adresa mea şi a PNL în Bihor. Că Popa a oprit lucrările la DN 76 şi că centura Beiuş-Ştei-Vaşcău este meritul PSD", a spus liderul liberalilor bihoreni, vădit iritat.

"În zona Beiuş, din casă în casă ştirea vehiculată de PSD este că am oprit lucrările la DN 76, deşi eu am fost primul care am făcut toate demersurile, încă de când eram la guvernare, pentru modernizarea drumului", a precizat Popa.

Ca să demonteze dezinformarea, şeful CJ a amintit toate eforturile sale în acest scop, ba chiar şi un scandal din PNL despre care până acum publicul nu ştia nimic. "În iunie 2013, am declanşat un scandal monstru în PNL când Daniel Chiţoiu (n.r. - pe atunci ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta II) spunea că acest proiect nu poate fi executat pentru că a trecut de pe fonduri BEI pe FEDER. Atunci am spus că îmi dau demisia din toate funcţiile politice şi administrative dacă nu se face", a zis Popa.

Ca să fie clar, el a amintit şi că finanţarea lucrărilor la DN 76 a fost aprobată de Comisia Europeană, pe fonduri europene, în decembrie 2013, pe vremea când ministru al Transporturilor era alt reprezentant al PNL, şi anume Ramona Mănescu.

"Niciun Pavel şi niciun Şova sau alţii din PSD" nu au un merit în legătură cu modernizarea DN 76, a concluzionat liderul PNL Bihor.

Deputat de centură

Cornel Popa a spus că vrea să clarifice lucrurile şi în privinţa proiectului pentru realizarea centurii Beiuş-Ştei-Vaşcău, amintind că el a iniţiat acest proiect încă în 2008, abia în campanie aflând că deputatul PSD de Ceica, Gheorghe Bogdan, "merge din parcelă în parcelă şi spune că el a rezolvat centura".

"Mă mir că nu-i pică mustaţa, pentru că trebuie să existe un minim bun-simţ şi în politică. Ştiu că cei care nu au susţinut niciun proiect pentru Bihor trebuie să se agaţe şi ei de ceva, dar îl rog să se dea jos de pe centura Beiuş-Ştei-Vaşcău şi să-şi vadă de centura lui", a spus - ironic - Cornel Popa, referindu-se însă nu doar la anonimul deputat de Ceica, ci indirect şi la PSD-iştii bihoreni în general, care nu au avut niciun proiect deşi sunt la guvernare atât în plan local, cât şi la nivel naţional.

În ce priveşte relaţiile cu PSD-iştii bihoreni, având în vedere că aceştia îşi arogă merite pe care nu le au, liberalul a afirmat că speră "să nu avem relaţii contondente în continuare, pentru că eu nu mai pot să tac şi să văd minciuna ridicată la rang de politică de partid. Văd că face parte integrantă (n.r. - minciuna) din strategia PSD".

PSD-iştii să aducă bani!

În ciuda unor asemene "minciuni", Cornel Popa spune că nu se grăbeşte să provoace o ruptură a alianţei cu PSD în Consiliul Judeţean şi realizarea unei alteia, doar cu PDL, deoarece "interesul nostru (n.r. - al PNL Bihor) este să aducem bani pentru proiecte". "Nu m-aş pune în opoziţie, împotriva valului, pentru că ştiţi ce răzbunători sunt (n.r. - pesediştii)", a mai spus şeful PNL Bihor.

Pe de altă parte, solicitat să spună dacă şi cât de rapid s-ar face în Bihor o alianţă cu PDL, aşa cum cerea preşedintele partidului, Crin Antonescu, Popa a dat de înţeles că simpatizanţii dreptei nu trebuie să fie prea entuziaşti. "Să vă mint, să vă spun că toate-s bune şi frumoase? Era de aşteptat (n.r. - înţelegerea PNL-PDL), şi cred că cel mai nimerit lucru este într-adevăr coagularea forţelor de dreapta într-un singur partid. (...) Dar e prematur să vă spun ce am de gând. Eu vă spun din nou ideea pe care am avut-o atunci când am făcut actuala alianţă în Bihor, că orice lider al unei unităţi administrativ-teritoriale este dator să coaguleze o majoritate pentru a promova interesele acelei unităţi administrativ-teritoriale. Îmi doresc stabilitate, şi de aceea am mizat inclusiv şi pe voturile UDMR. Sigur, văzând şi făcând, vom încerca să integrăm şi dorinţele PDL (n.r. - în agenda Consiliului Judeţean)", a spus Popa.