Demagogia este la ea acasă la şedinţele Consiliului Judeţean. Vineri, după încheierea reuniunii plenare, PSD-istul Florin Bogdan (foto), membru în Adunarea Generală a Acţionarilor la FC Bihor ca reprezentant al CJ, a luat cuvântul pentru a critica modul în care a fost condus clubul aflat în insolvenţă, cerând totodată ca toţi colegii din acest for să participe sâmbătă, ca plătitori de bilete, la meciul pe care l-a etichetat "decisiv", cu Caransebeş, pentru evitarea retrogradării.

"Luaţi bilet, pentru că nu sunt bani nici pentru plata arbitrilor!", a spus consilierul PSD, motiv pentru care preşedintele CJ, Cornel Popa, a ţinut să precizeze că lipsa resurselor financiare nu i se poate imputa lui. "Ştiţi că am pus deoparte bani pentru FC Bihor, dar nu-i putem da din motive juridice ce ţin de forma asociativă (n.r. – a clubului)". Astfel, Popa s-a referit la faptul că, deşi CJ a votat alocarea a 500.000 lei pentru FC Bihor în bugetul pe acest an, niciun leu nu poate fi transferat către club deoarece ar încălca, practic, printr-o deturnare de fonduri, legea finanţelor publice locale.

Deşi Popa nu a intrat în detalii, ulterior vicepreşedintele CJ Ionel Avrigeanu a explicat pentru BIHOREANUL că legea privind asociaţiile sportive prevede obligatoriu ca un club cum este FC Bihor, organizat în baza acesteia, să aibă cel puţin trei asociaţi, însă după ieşirea Consiliului Local din parteneriat, FC Bihor mai are doar doi asociaţi, şi anume Consiliul Judeţean şi societatea Drumuri Orăşeneşti. Astfel, de jure, asocierea nu ar mai fi legal valabilă, iar orice plată din bani publici, în aceste condiţii, ar fi ilegală.

Pe de altă parte, îndemnul consilierului PSD Florin Bogdan ca membrii CJ să contribuie prin plata biletelor de intrare la creşterea veniturilor clubului este pe cât de sentimentală pe tot atât de ridicolă, analiza veniturilor anuale ale FC Bihor arătând că din vânzarea de bilete şi abonamente nu se adună nici 5% din bugetul clubului.