Până să înghită Băsescu un porc, a înfulecat Crin Antonescu unul: pe Octavian Bot!

Cum cine-i Bot? Tipul care s-a pretins mereu "animal politic" pur-sânge în speranţa că o să-l creadă cineva om politic autentic. Regele traseiştilor, trecut prin nouă partide, care nu termină niciun mandat în formaţiunea care îl face deputat. Geniul neînţeles care fuge de peste tot împroşcându-şi cu rahat foştii colegi. Care i-a etichetat "impotenţi" pe vechii liberali (deşi cât a fost el şef la PNL Bihor n-a făcut nimic nici pentru partid, nici pentru alegători) şi "papagali" pe PDL-işti (uitând că aceştia i-au oferit nu doar un mandat în Parlament, ci şi un costisitor tratament în străinătate).

Ce-a făcut acum Bot, proaspăt deputat de Bucureşti, să merite un dram de atenţie? Nimic altceva decât că săptămâna trecută, când ceilalţi 494 parlamentari ai USL încă savurau dulceaţa victoriei, el îşi aduna fierea ca s-o reverse asupra celor cu care, fără voia lor, e coleg de partid. Gest fără precedent, Bot a publicat contra cost în ziarul fraţilor Micula o porcăială împotriva liberalilor Cornel Popa, Ilie Bolojan, Lucia Varga şi Cristian Bodea, pentru vina de a nu-i fi acceptat candidatura în Oradea, la fel cum, de altfel, au procedat toţi ceilalţi membri ai PNL Bihor.

Fălindu-se că l-ar fi citit pe Max Weber, iar cei patru nici măcar pe Ion Creangă, Bot i-a gratulat cu spume la gură - "nişte ţărani", "proşti", "idioţi" şi "ciumeţi" - aruncându-le că, în timp ce ei reprezintă alegători de la talpa ţării, el e ditamai deputatul "Capitalist"! Chit că şi în Bucureşti, ca peste tot, până şi sconcşii care au candidat în numele USL au fost votaţi. Nu pentru meritele lor, ci din ură faţă de PDL.

Dacă-şi ţinea otrava sub limbă, Bot încă mai putea fi confundat de necunoscători cu un tip deştept. Comiţând un gest de care celălalt traseist bihorean ajuns parlamentar sub sigla USL în altă parte a ţării, Petru Filip, s-a ferit chiar dacă îl urăşte şi mai abitir pe Bolojan, prostul pare însă tocmai Bot.

Gura cufurită îl poate duce la judecata Comisiei de Etică a PNL, şi oricare va fi verdictul, bine n-o să-i fie. Dacă scapă nepedepsit (iar asta numai fiindcă Bolojan nu e în graţiile lui Crin), va fi dispreţuit ca Becali, alt câine pe care preşedintele PNL îl ţine la picioare, ca să aibă cine-l muşca pe rivalul Tăriceanu. Dacă va fi sancţionat, zilele în PNL îi sunt numărate, fiindcă mai devreme sau mai târziu protectorul său va înceta să mai fie liderul partidului.

Pentru că PPDD se dezintegrează, PSD nu-i "de dreapta" şi el nu-i în stare să-şi facă un partid, lui Bot nu-i va mai rămâne decât varianta fugii la UDMR. Mai în glumă, mai în serios, prietenii lui Bot - dacă are - l-ar putea sfătui de pe acum să înveţe câteva înjurături în limba lui Hunor. Altfel cum le-ar putea mulţumi "hoaverilor" când îi va trăda şi pe ei?