Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a anunţat, luni, trimiterea în judecată a unui orădean acuzat de trafic de influenţă.

Bărbatul, Florin Marian Popa, a fost reclamat de 6 persoane cărora le-a promis posturi de şoferi la Serviciul de Ambulanţă Bihor. "Inculpatul a lucrat ca portar, întâi la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, şi a cerut între 1.000 şi 1.500 lei de la fiecare parte vătămată, pretextând că are influenţă asupra unui medic prin intermediul căruia le va rezolva posturi de şoferi la Serviciul de Ambulanţă Bihor", a explicat prim-procurorul Vasile Popa.

Orădeanul a fost reclamat, pe rând, de către victimele sale, iar de primul dosar penal a scăpat doar cu o amendă administrativă. "Iniţial, a existat o singură plângere care a fost soluţionată prin scoaterea de sub urmărire penală a lui Florin Marian Popa şi sancţionarea lui cu o amendă administrativă. Când am văzut că nu s-a liniştit, ci a continuat faptele, am infirmat soluţia, iar acum s-a dispus trimiterea inculpatului în judecată", a mai arătat procurorul.

În total, prejudiciul cauzat de Florin Marian Popa celor 6 persoane se ridică la 8.000 lei.

De precizat că, dintr-o eroare a Parchetului Bihor, iniţial s-a transmis că bărbatul în cauză ar fi portarul Spitalului Militar, fapt neadevărat.