Cei care au trăit pe vremea comunismului îşi mai amintesc, poate, că Partidul "încuraja" natalitatea nu doar prin interzicerea avorturilor, chiar şi în cazuri când sarcina punea în pericol viaţa femeii, ci şi un alt detaliu, despre care acum se vorbeşte puţin: cuplurile tinere care nu aveau copii la o anumită vârstă erau obligate să plătească un bir, indirect, prin reţinerea unei sume din salariul tatălui. Aşa au contribuit la sporirea avuţiei naţionale, vrând-nevrând, mai ales intelectualii care, ocupaţi cu alte cele, nu se zoreau să facă copii. În derâdere, un amic de-al meu, inginer, încă holtei la 27 de ani, spunea că achită "impozitul pe portul ilegal de armă".

La două decenii şi jumătate de momentul când ne-am amăgit cu desprinderea de comunism, orânduire prin definiţie uniformizantă, nu credeam că în campania pentru alegerea Preşedintelui o să auzim abjecţii precum cele debitate de purtătoarea de cuvânt a premierului Victor Ponta, senatoarea Gabriela Vrânceanu Firea, cum că românii nu trebuie, Doamne fereşte, să-l voteze pe candidatul Alianţei Creştin-Liberale, deoarece nu are copii. Ducând josnicia la cel mai coborât nivel, această Miţa Biciclista a zilelor noastre l-a atacat sub centură pe singurul contracandidat cu şanse al lui Ponta, la viaţa de familie, sperând că Iohannis o să intre în mocirlă şi că, în loc să vorbească despre lucruri serioase, va încerca să se "disculpe" cu detalii din viaţa intimă.

Lăsând la o parte că rostul politicienilor nu e să-şi umble unul altuia prin cearşafuri (în această logică orice adversar al PSD i-ar putea reproşa senatoarei că a umblat din bărbat în bărbat şi că s-a recăsătorit când trupul primului consort încă nici nu se răcise, ori că Ponta însuşi se află la a doua căsătorie), exponenţii acestui partid par să dea semne de nervozitate şi de derută. Păi, cum, după ce au cheltuit atât bănet şi atâta energie ca să ne bage la cap că neamţul nu-i român şi nici luteranul ortodox, că are şase case ori că a vândut copii, Iohannis încă mai stă în picioare, ba chiar că se mişcă din ce în ce mai bine?

Cred că dacă Fiscul ar percepe un impozit pe portul inutil de creier, strategii PSD ar trebui să cotizeze din greu la buget. Cu asemenea ticăloşii poate că i-ar cuceri pe asistaţii social, fericiţi că puiază întruna şi statul îi plăteşte doar pentru asta, dar imaginaţi-vă ce impresie îşi fac despre noi europenii şi întreaga lume civilizată. Bunăoară şeful statului francez, care e la al nu ştiu câtelea mariaj, ori doamna de fier a Germaniei, care nu numai că nu are copii, dar mai e şi divorţată pe deasupra, trăind în concubinaj...

Socotind că aptitudinea de reproducţie şi sănătatea ovarelor Primei Doamne ori înzestrarea sexuală a candidaţilor ar fi un criteriu în alegerea Preşedintelui României, PSD îşi bate joc şi de ultima fărâmă de decenţă de care mai putea fi suspectat, şi de bruma de inteligenţă a celui mai prost alegător. Nici măcar pe acesta nu îl merită!