Rectificarea bugetului Consiliului Judeţean pe anul în curs a prilejuit joi, la reuniunea aleşilor locali, alocarea a 50.000 de lei Fundaţiei Szigligeti Ede, care a solicitat această sumă invocând "organizarea unui eveniment" de către Teatrul omonim, suma fiind egală cu cea alocată în plus faţă de bugetul iniţial şi Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

Pe de altă parte, însă, aleşii bihorenilor au modificat şi statul de funcţii şi organigrama Teatrului Szigligeti, "tăind" din posturile acestei instituţii şi transformându-le pe altele.

Astfel, a fost desfiinţat un post de regizor artistic al trupei de teatru, unul de scenograf, unul de merceolog, unul de croitor, unul de sculptor păpuşi şi unul de operator sunet. Ce-i drept, modificarea organigramei şi statuluid e funcţii a prilejuit şi înfiinţarea altor posturi, precum a unuia de secretar artistic, a unuia de actor, a unuia de butafor şi a unuia de regizor tehnic. Totodată, un post de dansator II de la Ansamblul Nagyvarad a fost transformat în post de coregraf I.

Per total, bugetul de salarizare a Teatrului Szigligeti a rămas acelaşi, nefiind diminuat sau majorat.