Un tânăr în vârstă de 24 ani din comuna Lăzăreni a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 zile, în urma unui incident scandalos produs în Autogara din cartierul Nufărul. Bărbatul a provocat indignarea călătorilor, după ce şi-a scos organul genital în faţa lor şi apoi i-a lovit, înjurat şi ameninţat cu moartea pe poliţiştii chemaţi să-l ridice.

Incidentul s-a produs joia trecută, în jurul orei 11, după cum reiese din comunicatul transmis, la solicitarea BIHOREANULUI, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Bărbatul, care se numeşte Cătălin Covaci, se afla în incinta autogării OTL, iar la un moment dat şi-a scos organul genital şi a început să-i înjure pe călători.

Unul dintre ei a sunat la 112, însă, în loc să se liniştească, bărbatul a devenit şi mai violent.

Înainte să fie imobilizat, dar şi în timpul procedurii, Covaci l-a lovit pe unul dintre agenţii de poliţie cu piciorul în piept și în piciorul stâng, iar pe un altul cu piciorul în abdomen, la picior şi la o mână, spărgându-i şi telefonul mobil care îi căzuse în timpul îmbrâncelii.

Scandalagiul nu s-a calmat nici în duba Poliţiei, unde s-a izbit cu capul de maşină şi l-a ameninţat cu moartea pe un al treilea agent, care îl însoţea, iar când a fost scos din autospecială, la sediul Poliţiei Municipiului, l-a lovit încă o dată, cu capul în gură, pe unul dintre agenţii care l-au încătuşat în autogară.

În urma intervenţiei, acesta a şi ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde a primit îngrijiri, iar potrivit certificatului medico-legal a suferit leziuni serioase, care necesită cel puţin 7 zile de îngrijiri medicale.

"În data de 10 martie, procurorul de caz a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului, iar în aceeași dată l-a prezentat pe acesta judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă", se precizează în informare. Verdictul judecătorului a rămas definitiv, căci Cătălin Covaci nu l-a mai atacat.

Agresorul este anchetat, acum, pentru ultraj în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi distrugere. Ancheta este derulată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!