O aripă a secţiei de nou născuţi de la etajul 9 al Spitalului Municipal Gavril Curteanu are, de joi, o cu totul altă faţă, după ce aici s-au investit 80.000 de lei în renovarea saloanelor ce vor adăposti mame şi copii, bani strânşi în urma unei acţiuni de caritate foarte populare, organizate de Fundaţia Pro Valoare.

După cum se ştie, un număr de 41 de ouă gigant, ce au putut fi admirate vreme de aproape o lună pe culoarele Lotus Center, având ca autori tot atâtea asociaţii, companii, artişti sau redacţii locale, printre care şi BIHOREANUL, au fost scoase la licitaţie, acum trei luni, într-o ceremonie găzduită de acelaşi mall, fiind achiziţionate la o sumă totală de aproape 20.000 de euro.

Joi la amiază, partenerii media, printre care şi BIHOREANUL, au fost invitaţi la Spitalul Municipal de cea care a fost sufletul acţiunii, Beatrice Szuhai, pentru a vedea cu ochii lor felul în care fostele saloane anoste şi-au schimbat complet aspectul. Camerele sunt acum renovate, dotate, luminoase, vopsite în culori calde şi cu personaje de desene animate pe pereţi, realizate de studenţii Facultăţii de Arte Vizuale, sub îndrumarea profesoarei Amalia Judea.

Prezenţi la festivitate, managerul spitalului, Ovidiu Pop, şi fostul director, actual viceprimar, Gheorghe Carp, au mulţumit atât iniţiatorilor şi participanţilor la acţiune, dar mai ales "mentorului acestei realizări", proprietarul Lotus Center, Alexandru Mudura. "Să sperăm că vor urma şi alţii, pentru că sunteţi cam primul", i-a spus Carp omului de afaceri.

Sponsorii care au contribuit, prin achiziţionarea ouălor gigant, la modernizarea secţiei de copii, sunt: Adeplast, Arsis Vodafone, Bene International, Bijuteria Athena, CIAC, Dumexim, Ebony, ECO Bihor, Fundaţia Transilvania, Herald Comimpex, Holcim, Lotus Center, MA Interglob, Mudura Alexandru, Nutrientul, Plaza Invest, Repcon, Romexa, Sintezis, Trei G, UniCredit Ţiriac Bank şi Utopium Advertising.

Potrivit Fundaţiei Pro Valoare, cei 80.000 lei au fost utilizaţi printre altele pentru demolarea a 130 mp de tavan fals şi realizarea a 90 mp de gresie, 200 mp de gletuieli, 350 mp de zugrăveli, 180 mp de tapet şi covor din PVC şi anexele necesare, tubulatură şi uşi. Totodată, peste 100 mp de pereţi interiori au fost demolaţi pentru recompartimentarea saloanelor, realizându-se astfel băi individuale, în condiţiile în care, înainte, exista un singur grup sanitar pe etaj.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: 20.000 de euro strânşi pentru copii, din licitarea ouălor gigant (FOTO)