Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a agentul rutier Ionuţ Sala, subofiţerul Serviciului Rutier Bihor prins în flagrant cu un porc tranşat pretins şi primit de la un motociclist care voia să scape de un dosar penal.

În acelaşi dosar va răspunde şi şpăguitorul poliţistului, Lucian Câmpean, care este acuzat de dare de mită.

Întreaga poveste a devenit publică pe 3 septembrie în urma unei acţiuni a poliţiştilor Direcţiei Generale Anticorupţie sub coordonarea procurorilor.

Trei ofiţeri DGA, însoţiţi de un procuror al Parchetului Bihor, l-au oprit pe agentul principal Ionuţ Sava pe DN79, în Nojorid. Subofiţerul în vârstă de 29 ani conducea un Passat şi avea în portbagaj patru plase pline cu carne de porc, despre care pretindea că le primise de la un prieten pe nume Lucian, urmând să le cântărească şi să i le achite.

În urma flagrantului, cei doi au fost reţinuţi şi arestaţi pentru 30 de zile de Tribunal, însă Curtea de Apel Oradea i-a trimis în arest la domiciliu.

Citiţi despre "povestea porcului" în articolele:

Porcărie în doi: Porcul tranşat primit şpagă de poliţistul Ionuţ Sala urma să fie împărţit cu un coleg rutierist

Povestea porcului: Poliţistul şpăgar Ionuţ Sala a "picat" pe interceptările într-un dosar de furt deschis şpăguitorului său