După trei ani de existenţă, PPDD Bihor are un preşedinte ales. 127 de delegaţi, reprezentând cele 35 de organizaţii locale, s-au întrunit duminică la restaurantul Palazzo, unde au ales un nou Birou Permanent Judeţean, pe un mandat de patru ani.

Singurul candidat la funcţia de preşedinte, votat în unanimitate, a fost Dorin Curtean, primarul comunei Popeşti, de altfel singurul edil al PPDD Bihor, în timp ce prim-vicepreşedinte a fost ales Zoltan Titi, iar secretar general Octavian Tripon.

Deşi la un asemenea eveniment se obişnuieşte, în toate partidele, să fie prezent şi măcar un reprezentant al conducerii centrale, nu a fost cazul PPDD. "Am trimis o invitaţie conducerii de la Bucureşti, dar nu ne-a onorat nimeni cu prezenţa", a declarat pentru BIHOREANUL noul preşedinte, Dorin Curtean.

O explicaţie ar fi, însă, faptul că acesta nu este singurul preşedinte al PPDD Bihor, întrucât în cursul lunii februarie conducerea centrală a partidului a numit-o la şefia organizaţiei judeţene pe Alina Popa, consilier judeţean, iubita fostului preşedinte Ioan Lascău.

Popa a fost numită ca interimar, pentru a înlocui un alt preşedinte interimar, şi anume pe deputatul Ioan Hulea, ales în Parlament în numele PPDD, dar transferat la începutul anului în PSD.

Înainte de Hulea, preşedinte al PPDD Bihor a fost Ioan Lascău, consilier judeţean, fost şef al Finanţelor, condamnat la închisoare pentru corupţie şi fugit în SUA, de unde a fost extrădat la finele anului trecut pentru a-şi ispăşi pedeapsa în ţară.

La rându-i, şi Lascău fusese numit de însuşi Dan Diaconescu la şefia PPDD Bihor, în 2012, înaintea alegerilor locale, după ce, timp de un an, organizaţia judeţeană a fost condusă de o muncitoare care a şi lucrat la înfiinţarea acesteia.

Citiţi pe această temă şi articolul "La penitenciar, dar cu banii-n buzunar: Fiscul recuperează abia 1% din prejudiciile produse de corupţii bihoreni"