Petiţie anti-migranţi

Preşedintele PPMT, Szilagyi Zsolt, a semnat marţi, în faţa jurnaliştilor, petiţia anti-migranţi lansată de acest partid la finele anului trecut, reiterând cererea făcută încă din octombrie ca Guvernul să securizeze frontiera cu Serbia.

Szilagyi a spus că Polonia, Slovacia, Ungaria şi România au procedat sănătos anul trecut, când s-au opus cotelor obligatorii de migranţi dorite de Germania, iar violenţele înregistrate de Revelion în această ţară demonstrează incompatibilitatea civilizaţiilor orientală şi occidentală. "Problemele din Germania, mai ales din Koln, ridică întrebarea dacă Germania a procedat corect", a spus Szilagyi.

El a afirmat că Guvernul de la Bucureşti trebuie să securizeze graniţa cu Serbia, "să adopte măsuri preventive" pentru prevenirea migraţiei, iar acestea "să fie comunicate cetăţenilor". "Noi vrem o ţară sigură şi în care să fie pace", a spus Szilagyi.

Impozit după numărul copiilor

Pe de altă parte, preşedintele PPMT Partium, Zatyko Gyula, a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă va iniţia un proiect legislativ care să introducă facilităţi fiscale pentru familiile cu copii, prima condiţie fiind însă ca părinţii să muncească, aşa încât să nu semene deloc cu ajutoarele sociale, oferite în prezent în România în schimbul nemuncii şi simplei proliferări.

Zatyko a declarat că prevederile noului Cod Fiscal sunt de salutat, întrucât relaxează nivelul fiscalităţii, cu excepţia creşterilor impozitelor pe proprietate şi a celor pentru persoanele fizice autorizate, astfel că "e mai bine să treci pe întreprindere mică", ceea ce va duce la stimularea angajărilor.

Reprezentantul PPMT spune, însă, că legislaţia fiscală din România ar trebui să introducă şi impozitarea globală pe familie, pentru că - dată fiind demografia în scădere - peste câţiva ani nu va avea cine să susţină fondurile de pensii şi de sănătate.

Concret, Zatyko a spus că România ar trebui să copieze ori să adapteze modelul intrat în vigoare în Ungaria de la începutul acestui an, în ţara vecină familiile cu trei copii fiind complet scutite de impozitul pe venituri, astfel că părinţii salariaţi, de pildă, rămân cu câştigul brut ca venit net.

"O familie cu copii oferă speranţa forţei de muncă şi contribuabililor pe viitor", a pledat Zatyko, arătând de asemenea că în prezent sistemul de ajutoare sociale din România încurajează nu munca, ci contrariul acesteia. "Introducerea Impozitului Global pe Familie ar fi o filozofie diferită, s-ar respecta munca şi s-ar asigura reproducerea societăţii", a spus preşedintele PPMT Partium.