Sportivul orădean Ioan Dzitac, legitimat la CSM LPS Oradea, s-a întors cu medalia de bronz de la Cupa Europeană de judo pentru juniori, competiţie care s-a desfăşurat în weekend, la Graz (Austria).

În vârstă de 18 ani şi antrenat de Emil Morar şi Dan Fâşie, sportivul s-a clasat pe locul III, în cadrul categoriei -66 kg.

În primul tur, Ioan Dzitac s-a impus în faţa sportivului Alhassan Sughayyir din Arabia Saudită, pentru ca în turul II să treacă şi de francezul Maxime Moundanga.

În turul al III-lea, respectiv optimile de finală, orădeanul l-a avut ca adversar pe turcul Ibrahim Demirel, pe care a reuşit, de asemenea, să-l învingă. Astfel, s-a calificat în sferturile de finală, unde s-a confruntat cu Aron Gabor din Ungaria. După o evoluţie bună, Dzitac l-a învins şi pe acesta, calificându-se în careul de aşi. În semifinale, însă, a fost înfrânt de Nursultan Zaizagaliyev din Kazahstan.

În duelul pentru medalia de bronz, orădeanul l-a învins pe georgianul Tengo Zirakashvili, terminând astfel pe locul al III-lea.

Ioan Dzitac a fost recent medaliat cu argint la finala Campionatului Naţional de Judo pentru Seniori de la Cluj-Napoca. În luna martie el a cucerit medalia de argint la concursul din cadrul Cupei Europene pentru juniori de la Atena.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!