Podul cu stea a fost făcut praf şi pulbere. Muncitorii au demolat miercuri seară ultimele porţiuni din parasela pietonală de la fostul Centru de Calcul din Oradea, iar joi transportau la groapa de gunoi a oraşului molozului rezultat.

"În total vor fi degajate undeva la o mie de tone de moloz", a declarat şeful de şantier Vlad Moldovan.

Potrivit inginerului, în perioada următoare şantieriştii vor amenaja în albia râului platformele pentru construirea podului Centenarului.

"După degajarea molozului rezultat, vom trece la amejarea plartformelor în vederea construirii noului pod, iar în faza următoare, în măsura în care vom primi autorizaţia de construcţie, vom începe săpătura generală pentru radier", a spus Moldoveanu.

Lucrările de dezafectare a pasarelei şi de construire pe amplasamentul ei a viitorului pod al Centenarului sunt executate de o asociere formată din firmele Freyrom, Proncons Group, Aquacons şi Electro Excel Green pentru suma de 9,6 milioane lei.

Durata de execuţie a lucrării este de 16 luni, din care primele două luni sunt rezervate pentru realizarea documentaţiei şi obţinerea tuturor avizelor. Lucrările de construire a podului Centernarului vor trebui finalizate până la 1 Decembrie 2018.