Prefectul Claudiu Pop a votat, duminică, la secţia de votare 40 de la Şcoala generală Nicolae Bălcescu, unde a venit însoţit de soţia şi fiica sa, declarând la ieşire că şi-a exprimat opţiunea pentru "o Românie normală, care să poată să-şi facă proiectele în linişte şi fără scandaluri".

Prefectul a mai precizat că în judeţ procesul electoral decurge normal, neexistând secţii de votare închise din cauza ninsorilor din ultimele ore. „Nu au fost incidente electorale. A fost o singură secţie de votare închisă temporar, pentru 15 minute, în comuna Remeţi, însă doar pentru că a fost o încurcătură cu procesele verbale, încurcătură care s-a rezolvat", a declarat Pop.

Prefectul a făcut apel, cu această ocazie, la locuitorii judeţului să iasă cu maşinile doar la nevoie pe drumurile naţionale şi cele judeţene, pentru ca utilajele de deszăpezire să poată curăţa carosabilul. "Dacă se impune, pe drumurile naţionale şi drumurile judeţene vom declara drumuri închise temporar, pentru a le putea curăţa. Deocamdată nu este cazul, însă rog locuitorii judeţului să iasă cu maşinile doar dacă este nevoie", a spus Pop.

Pretectul a atras atenţia că prognoza meteo continuă să rămână nefavorabilă, fiind anunţate ninsori şi vânt puternic până în cursul serii. „Până la ora 20, vremea nu se îmbunătăţeşte, vântul viscoleşte zăpada. Se circulă greu între Budureasa şi Stâna de Vale, Vaşcău şi Câmp-Moţi, respectiv Aleşd şi Pădurea Neagră", a mai arătat prefectul.