Lucru rar pentru o instituţie publică vizată de o anchetă privind posibile fapte de corupţie, Prefectura Bihor a transmis, joi, o scurtă informare legată de percheziţiile DNA şi DGA care se desfăşoară la Serviciul Permise şi Înmatriculări, aflat în subordinea ei. Prefectul judeţului, Dumitru Țiplea, a explicat că anchetatorii i-au solicitat suportul şi i-au semnalat problemele din activitatea serviciului.

Potrivit documentului, procurorii DNA Oradea, cu sprijinul ofițerilor DGA Bihor, au ridicat documente și imagini la sediul Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Bihor, activităţile vizând "existența unor suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul de către anumiți funcționari", se spune în comunicat.

Prefectul a lăsat să se înţeleagă că ştia de anchetă, care priveşte "inadvertențe în activitatea serviciului".

"Din momentul în care mi s-a solicitat suportul și mi-au fost semnalate inadvertențe în activitatea serviciului, am asigurat tot sprijinul pentru ca ancheta să se poată desfășura eficient, iar cei responsabili să fie sancționați conform legii. Apreciez eforturile celor de la Direcția Generală Anticorupție pentru a identifica neregulile din cadrul acestui serviciu", a transmis Dumitru Ţiplea, adăugând că prioritatea lui e să asigure funcţionalitatea serviciului în condiţii optime şi în continuare.

"Cetățenii trebuie deserviți în continuare și atenția mea se îndreaptă spre a rezolva prompt această situație”, a precizatȚiplea, în contextul în care, potrivit unor surse, ar fi audiat de anchetatori întregul personal al serviciului.

Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Bihor este o structură a Ministerului de Afaceri Interne, dublu subordonată. Instituția Prefectului organizează activitatea curentă, asigurând elementele de logistică precum spațiul de funcționare, dotările și programul de lucru, iar structura centrală din MAI - Direcția Generală Permise și Înmatriculări - organizează și controlează metodologic activitatea, elaborează normele și procedurile de lucru, gestionează activitatea de pregătire a resurselor umane și răspunde de punerea în aplicare a reglementărilor legale în domeniul permiselor și înmatriculărilor.

După cum a relatat deja BIHOREANUL, în cursul după amiezii de joi, DNA Oradea şi DGA Bihor desfăşoară percheziţii la Serviciul judeţean Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în cadrul unei investigații privind posibile fapte de corupție și asimilate celor de corupție. Anchetatorii au blocat toate intrările în instituţie şi au solicitat clienţilor să părăsească incinta. 

Programul instituției cu publicul a fost oprit pe durata descinderilor. „Până la finalizarea acţiunii poliţiştilor DGA şi a procurorului DNA, activitatea în Serviciul Regim Permise și Înmatriculări a fost suspendată. Cel mai probabil, această suspendare se va întinde pe toată ziua de joi. Programul se va relua în cursul zilei de vineri, în condiţii normale”, a declarat pentru BIHOREANUL şefa Cancelariei Prefectului, Ligia Oală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!