Prefectul Ioan Mihaiu a declarat miercuri, în încheierea şedinţei Colegiului Prefectural că marşul ciclistic care va fi organizat sâmbătă de Federaţia Patronilor Bihor şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la necesitatea reluării luării lucrărilor la autostrada Borş - Braşov este inutilă.

"În calitate de biciclist şi pasionat de sport aş participa la o astfel de acţiune, însă în calitate de prefect şi cunoscător al procedurilor de achiziţii n-am să particip, pentru că acţiunea nu îşi are rostul. În momentul de faţă procedura de desemnare a câştigătorilor şi de reluare a lucrărilor la autostradă este pe un făgaş normal", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul a dat asigurări că investiţia are toate avizele necesare, inclusiv cele de mediu legate de protecţia popândăilor din situl Natura 2000 "Pajiştea Fegernic". "Acea problemă este rezolvată de mult. Consiliul Judeţean şi-a dat avizul încă din 6 iunie", a spus prefectul, arătând că şoseaua este prevăzută cu un podeţ pe dedesubt, pentru libera circulaţie a rozătoarelor.

Ioan Mihaiu a afirmat că licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de construirii autostrăzii Transilvania îşi urmează cursul. "În momentul de faţă suntem în faza depunerii ofertelor. Peste trei săptămâni expiră termenul de depunere, iar în perioada 21 noiembrie – 15 decembrie se va face analiza ofertelor, urmând ca anunţarea câştigătorilor să se facă pe 15 decembrie", a afirmat Mihaiu.

Filialele bihorele ale Federaţiei Patronilor şi PPMT organizează sâmbătă un marş ciclistic pe ruta Oradea – Sălard la care estimează că vor participa circa 100 de biciclişti. Marşul va porni la ora 10, din Parcul Traian, ocazie cu care orgnizatorii vor depune un memoriu la Prefectura Bihor.

În încheierea şedinţe de miercuri, prefectul Ioan Mihaiu i-a felicitat pe poliţiştii bihoreni pentru capturarea bandei de spărgători de locuinţe care a terorizat luni de zile zona Ştei şi a mai anunţat că dotarea poliştilor rutieri cu pistoale radar a dus la scăderea vitezei cu care se circulă pe şoselele bihorene.