În şedinţa de joi a Colegiului Prefectural, structură informală care reuneşte şefii instituţiilor deconcentrate ale Guvernului în judeţ, probabil ultima la care a participat în această calitate, prefectul Ioan Mihaiu şi-a luat rămas bun, mulţumindu-le directorilor pentru relaţia avută în ultimii doi ani şi jumătate, perioadă în care a asigurat reprezentarea în Bihor a Guvernului.

"Aştept să predau acest mandat cât mai repede. Alegerile au trecut, din acest moment eu, ca şi ceilalţi colegi din ţară, ne aşteptăm să fim înlocuiţi. În ce mă priveşte, consider că este un proces absolut normal. Potrivit Codului Administrativ, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu reprezentantul fostului Guvern", a spus Mihaiu, cu referire la faptul că, fiind numit de fosta guvernare PSD, nu mai poate reprezenta acum administraţia PNL.

Mihaiu le-a adresat mulţumiri şefilor de instituţii guvernamentale, "mai ales pentru respectul acordat faţă de Instituţia Prefectului", dar şi pentru "buna colaborare" avută, menţionând că cea mai strânsă relaţie a avut-o cu "structurile MAI", de la ISU până la Poliţie, încă din vara anului 2017, când în urma furtunii de la Bulz mai mulţi copaci au fost doborâţi peste un camping din zonă, iar o persoană şi-a pierdut viaţa.

Între regretele mandatului, viitorul fost prefect a menţionat faptul că nu au fost stinse toate focarele de pestă porcină africană, rămânând active încă 14, şi a făcut o glumă pe seama faptului că primul focar a fost declarat în urmă cu doi ani şi jumătate, în vara anului 2017, chiar de ziua sa de naştere. "Nu mă mândresc cu asta, sigur, dar fiind şi Ziua Americii, prefer să spun că a fost de Ziua Americii", a spus, în glumă, Ioan Mihaiu.

Oficialul a încheiat reuniunea Colegiului Prefectural luându-şi rămas bun de la toţi şefii de instituţii, cu care şi-a strâns mâna, amintind că la următoarea întâlnire "voi sta cu voi în bancă", deoarece îşi va relua funcţia deţinută anterior, de şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor.