Primăria a fost informată miercuri că prefectul Gavrilă Ghilea a atacat în contencios administrativ Hotărârile de Consiliu Local 708 şi 1028 din 2009 prin care se instituie taxa specială de ordine publică pentru agenţii economici care comercializează alcool după ora 23.

"Acţiunea a fost introdusă în instanţă pe 10 februarie, dar noi am aflat abia astăzi. Am comunicat colegilor de la Direcţia Economică să nu mai elibereze decizii de impunere pentru că ambele hotărâri sunt suspendate până la pronunţarea instanţei", a spus Eugenia Borbei, şeful Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei.

Taxa specială de ordine publică a fost adoptată de Consiliul Local în luna august a anului trecut şi se aplică localurilor deschise în intervalul orar 23-06, de duminică până joi inclusiv, respectiv 24-06 vinerea şi sâmbăta.

Un local cu sala de mese sub 100 de metri pătraţi ar trebui să achite într-un an 3.000 lei pentru fiecare oră ce trece de ora 23, respectiv 24, iar unul mai mare trebuie să plătească anual până la 5.000 lei pe oră. La un bar cu regim non-stop, taxa urcă până 35.000 lei pe an.

Aceasta este cea de-a doua hotărâre de Consiliu Local atacată în instanţă de Prefectura Bihor în acest an, după ce la începutul lunii februarie a fost suspendat până la pronunţarea instanţiei şi normativul privind obligativitatea plăţii pentru alocaţia de hrană a copiilor din grădiniţele orădene a sumei de 90 lei pentru 15 zile pe lună, indiferent dacă micuţii au fost sau nu la grădiniţă.

Citeşte pe aceaşi temă şi articolul Război pe pahare