Prefectul Claudiu Pop şi şefa Serviciului Juridic al Prefecturii, Alice Lupeş, au anunţat marţi că au semnat de legalitate pe Hotărârea Consiliului Local Oradea privind câinii fără stăpân.

"S-a constatat că Hotărârea de Consiliu respectă întru totul OG 227/2002, prevăzând posibilitatea eutanasierii câinilor fără stăpân care nu sunt revendicaţi într-o anumită perioadă de timp", a spus prefectul, răspunzând întrebării unui jurnalist.

Claudiu Pop a specificat că acordarea avizului de legalitate a avut loc, totuşi, după ce Prefectura a solicitat Consiliului Local "clarificări" privind termenul în care orădenii pot revendica un câine pentru ca acesta să nu fie eutanasiat, iar municipalitatea a precizat că acest termen este de 7 zile.

Mai mult, a adăugat şefa Serviciului Juridic al Prefecturii, Hotărârea Consiliului Local Oradea este mai îngăduitoare decât legea, întrucât prevede soluţia eutanasierii ca ultima dintre cele posibile şi, în plus, permite iubitorilor de câini şi aşa-numita adopţie la distanţă. "Orădenii care vor să adopte un câine, adică să nu fie eutanasiat, dar nu au unde să-l ţină, îl pot ţine în continuare la adăpost, suportând contravaloarea întreţinerii lui", a arătat Alice Lupeş.

Cu toate că juriştii din subordinea sa şi-au spus punctul de vedere, prefectul Claudiu Pop a adăugat că orădenii care s-au arătat nemulţumiţi de Hotărârea Consiliului Local au posibilitatea s-o atace în justiţie, precizând, pe de altă parte, că în ceea ce îl priveşte nu crede că aceştia vor avea câştig de cauză.