"Guvernul urmăreşte restructurarea personalului bugetar. Am decis că vom respecta această cerinţă în primul rând prin restructurarea instituţiei, apoi prin disponibilizarea de personal", a declarat pentru BIHOREANUL prefectul Gavrilă Ghilea.

Ghilea a explicat că restructurarea Prefecturii a fost decisă prin transformarea celor două direcţii ale instituţiei în servicii, astfel încât directorii deveniţi şefi de servicii vor avea venituri mai mici. "Ca şefi de servicii, directorii vor primi salarii mai mici", a spus prefectul.

El a adăugat, de asemenea, că în urma consultărilor cu colegii subprefecţi şi cu personalul din Prefectură a decis şi reducerea organigramei, ceea ce va determina disponibilizarea a 12 angajaţi. "În prezent, organigrama cuprinde 60 de posturi, din care 52 ocupate efectiv, noi urmând să disponibilizăm 12 angajaţi. Încă nu am decis care anume, acest lucru îl vom face în perioada care urmează, pe anumite criterii", a spus Gavrilă Ghilea.

Prefectul a adăugat, totodată, că - pe lângă aceste măsuri - există şi varianta reducerii de la două la unul singur a posturilor de subprefect, considerate funcţii publice înalte. "La Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a luat în calcul şi reducerea unuia din cele două posturi de subprefect, măsură pe care, dacă va deveni obligatorie, desigur că o vom respecta", a spus Ghilea.

El a precizat că, deocamdată, nu este clar dacă ocupantul funcţiei de subprefect ce va fi desfiinţată va deveni secretar general al Prefecturii, având în vedere că funcţia de secretar general al prefecturilor a fost transformată cu câţiva ani în urmă în funcţie de subprefect.