Prefectura Bihor a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că o monitorizare efectuată de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic privind respectarea prevederilor Legii nr. 544/2001, a liberului acces la informaţiile de interes public, a plasat această instituţie pe un loc fruntaş în ţară.

"Instituţia Prefectului judeţului Bihor, alături de alte cinci prefecturi (Brăila, Teleorman, Vrancea, Bistriţa Năsăud şi Mehedinţi), este cea care a afişat, din oficiu, pe site-ul instituţiei, cele mai multe informaţii publice prevăzute de Legea nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public", se arată în comunicatul Prefecturii Bihor.

Conform acestuia, la sfârşitul anului 2015 mai bine de jumătate dintre prefecturi nu au afişat în spaţiul public documente/informaţii publice referitoare la Bugetul instituţiei pe anul în curs sau Bilanţul contabil din 2014, iar în ce priveşte Prefectura Bihor analiza Ministerului "a identificat şi bune practici de implicare şi consultare a cetăţenilor, demers care face parte conform legislaţiei din funcţionarea instituţiilor publice".

Site-ul Prefecturii Bihor poate fi accesat la adresa www.prefecturabihor.ro.

Monitorizarea integrală poate fi accesată aici!