Prefectura Bihor îi îndeamnă pe locuitorii judeţului să doneze pentru sinistraţii din Moldova.

"Având în vedere situaţia gravă în care se află locuitorii judeţelor din sud-estul ţării afectate de inundaţiile din ultima perioadă, Prefectura Bihor invită cetăţenii care doresc să doneze apă, produse alimentare neperisabile (zahăr, făină, ulei, orez, conserve), pături, saltele şi cizme de cauciuc, să facă acest lucru la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, str. Avram Iancu, nr.9", se arată într-un comunicat dat publicităţii luni.

Donaţiile se colectează de luni, 16 septembrie, până joi, 19 septembrie, inclusiv, între orele 8.00 şi 18.00, cu precizarea că donatorii sunt rugaţi să predea ajutoarele doar în cutii sigilate, precizând conţinutul lor pe cutii.

Sute de case din Galaţi au fost inundate şi nouă persoane au murit în urma ploilor abundente înregistrate în cursul săptămânii trecute, bilanţul fiind cel mai dramatic înregistrat în ultimii ani în România, din cauză că primarii fie au fost alertaţi cu întârziere de autorităţile judeţene, fie nu au luat în seamă avertizările meteorologice.