Cu mai puţin de trei luni înaintea datei stabilite de Guvern pentru desfăşurarea alegerilor locale, 10 iunie, Prefectura Bihor caută jurişti care să conducă birourile electorale la nivel de oraşe şi comune.

Potrivit legii, prefectul are obligaţia să întocmească, în acest sens, o listă cu jurişti, din care vor fi traşi la sorţi preşedinţii şi vicepreşedinţii birourilor electorale de circumscripţie.

Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a anunţat, luni, că juriştii care îndeplinesc condiţiile legale - adică au absolvit cu diplomă de licenţă o facultate de Drept, nu fac parte din niciun partid şi doresc să exercite atribuţiile de preşedinte sau vicepreşedinte al unui birou electoral - pot să depună cereri în acest sens, la sediul Prefecturii, până la date de 6 aprilie.

Cererile trebuie însoţite de o copie a diplomei de studii, de o copie a actului de identitate şi de o declaraţie pe proprie răspundere în care solicitanţii trebuie să declare că nu fac parte din niciun partid.

Modelul de cerere, în condiţiile în care solicitarea trebuie să fie una tipizată, poate fi descărcat de pe pagina de internet a Prefecturii, secţiunea alegeri locale, la adresa www.prefecturabihor.ro.