Municipalitatea face ultimele pregătiri pentru reluarea circulaţiei rutiere pe Podul Sfântul Ladislau începând din 15 august. Angajaţii societăţii Drumuri Bihor au refăcut covorul asfaltic de pe breteaua care leagă strada Independenţei şi Podul Sfântul Ladislau de Piaţa Unirii.

"Pentru buna desfăşurare a circulaţiei rutiere străzile adiacente podului Sfântul Ladislau vor fi asfaltate iar gurile de scurgere vor fi ridicate la nivelul carosabilului. În zilele următoare se vor refacere şi marcajele rutiere", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările de refacere a carosabilului sunt executate de firma Drumuri Bihor în baza acordului cadru de reparaţii şi întreţinere drumuri.

Chiar dacă podul va fi redat circulaţiei rutiere începând de lunea viitoare, lucrările la podul Sfântul Ladislau se vor finaliza abia peste două săptămâni.

Municipalitatea a prelungit termenul de predare până la sfârşitul lunii august pentru ca firma Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby să poată refacere feroneria care va forma balustradele balcoanelor de pe pod.

"O necorelare între constructor şi proiectant a făcut ca modificările aduse plăcii de beton de la nivelul balcoanelor să nu mai fie comunicate firmei care executa balustradele, fapt pentru care feroneria a trebuit refăcută", a spus viceprimarul Birta.

Lucrările de reabilitare a podului au fost atribuite în iulie, anul trecut, firmei Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby pentru suma de 5,1 milioane lei. Constructorul s-a apucat de lucru în luna septembrie, apoi a luat o pauză în lunile de iarnă, şi a avut un termen de predare a lucrării de şase luni care a fost prelungit în mod repetat până s-a ajuns la un an.