Orădenii vor avea la dispoziţie mai mult timp pentru a-şi pune în regulă actele de identitate. Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Oradea a anunţat luni că în săptămâna alegerilor, 27 octombrie - 2 noiembrie, va lucra cu program prelungit până la ora 18. În plus, sâmbătă, 1 noiembrie, ghişeele vor fi deschise între orele 8 - 16 iar în ziua alegerilor până la ora 21.

"Această măsură a fost adoptată cu scopul de a asigura starea de legalitate a cetăţenilor, prin eliberarea actelor de identitate (în mod special celor care nu ţin astfel de documente ori sunt titulari ai unor acte de identitate cu termene de valabilitate expirat), necesare exercitării dreptului de vot, cu ocazia desfăşurării alegerilor pentru preşedintele României, din data de 2 noiembrie", se menţionează într-un comunicat al SPCLEP Oradea.

Evidenţa Persoanelor Oradea deserveşte municipiului reşedinţă de judeţ şi alte 13 comune arondate. Acestea sunt Biharia, Cetariu, Copăcel, Girişu de Criş, Hidişelu de Sus, Ineu, Lăzăreni, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Sîntandrei, Tămăşeu şi Toboliu.