Cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa în Oradea, în perioada de la ultimele alegeri locale, sunt invitaţi să se înscrie în Registrul Electoral pentru a putea participa la alegerile locale din luna iunie.

Legea 115 din 2015 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, prevede că "până cel mai târziu cu 45 de zile înaintea datei scrutinului, cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală în care au loc alegeri, pot solicita primarului pe baza actului de identitate, înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă pentru scrutinul respectiv".

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, orădenii pot depune cereri în acest sens în perioada 22 februarie – 21 aprilie la Sala Ghişeelor din Primărie.

Modelul cererii, la care va trebui anexată o copie a actului de identitate şi o copie a dovezii de reşedinţă, poate fi descărcat de pe site-ul www.oradea.ro, secţiunea "alegeri locale 2016" sau poate fi obţinut direct de la ghişeele municipalităţii.

Cererile se pot depune la Sala Ghişeelor, de luni până joi între orele 7.30 – 18, iar vinerea doar după la ora 15:30.