Vin sărbătorile! Ieslea cu scena naşterii Mântuitorului a fost amenajată peste weekend în faţa palatului administrativ al oraşului. Cele 13 piese au fost recondiţionate de o echipă coordonată de scuptorul Dumitru Paina, cel care a construit scena în anul 1999.

"Piesele au fost ţinute peste an în depozitele Primăriei. Săptămâna trecută a fost construită ieslea, iar statuetele au fost aduse pentru recondiţionare la faţa locului. Reabilitarea întregului ansamblu a costat undeva la 2.000 lei", a declarat Mircea Oaie, şeful Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente.

Potrivit sculptorului Dumitru Paina, lucrările de reamenajare a celor 13 statuete au constat mai mult în reîmprospătarea culorilor. "În 1999, când le-am făcut direct în ghips, ideea a fost că la un moment dat vor fi înlocuite cu altele din fibră de sticlă, material mult mai rezistent. Atunci le-am dat cinci ani garanţie. De atunci, în fiecare an am mai reparat câte puţin la ele, le-am reîmprospătat culorile şi uite că au rezistat de trei ori mai mult!", a spus sculptorul.

Scena biblică a naşterii Mântuitorului îi are în centru pe Maria, Iosif şi pruncul Iisus, înconjuraţi de magi şi animale. Pentru a intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă municipalitatea a mai amenajat câte un brad de Crăciun în sala Traian Moşoiu precum şi în Sala Ghişeelor.