Deliberativul local se pregăteşte de iarnă. Reuniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali au aprobat marţi cu unanimitate de voturi procedurile şi planul de măsuri pentru combaterea fenomenelor meteorologice periculoase. Conform modului de operare negociat cu operatorul de salubritate RER Ecologic, străzile din municipiu au fost împărţite pe patru nivele de prioritate.

În prima urgenţă figurează arterele principale precum străzile Clujului, Corneliu Coposu sau Cazaban, care trebuie deszăpezite în cel mult 2 ore, iar în urgenţa a doua sunt artere precum Aluminei, Iacobinilor sau Lacul Roşu care trebuie deszăpezite în cel mult 5 ore.

Din cel de-al treilea nivel de urgenţă fac parte artere precum Magnoliei sau Emilian Chitul care trebuie eliberate de zăpadă în cele mult 8 ore, în vreme ce străzi din nivelul patru, precum Oituz, Plugarilor sau Radu Enescu trebuie deszăpezite în cel mult 12 ore.

"Acest program rezolvă problema pentru ierni normale. În cazul în care vor avea o iarnă deosebită vom interveni cu alte forme de sprijin, la fel ca în iarna trecută", a declarat primarul Ilie Bolojan.

În toate fazele acţiunii de deszăpezire convocarea personalului necesar trebuie făcută în cel mult o oră de la alertarea primită de la Dispeceratul de serviciu al Poliţiei Locale.