Termenul de preluare de la fermierii bihoreni a cererilor unice de plată de către Agenţia de Plăţii şi Intervenţie în Agricultură pentru terenuri şi animale a expirat. Potrivit unui comunicat al instituţiei, până la termenul limită din 15 iunie au fost depuse 36.328 de cereri.

"Doresc să le mulţumesc reprezentanţilor şi angajaţilor unităţilor administrativ teritoriale şi asociaţiilor care eliberează adeverinţele doveditoare ale calităţii de crescător de animale pentru tot sprijinul acordat fermierilor", a declarat Florian Pavel, directorul APIA. Pavel a mai mulţumit subordonaţilor din centrul judeţean şi centrele locale pentru răbdarea de care au dat dovadă la preluarea cererilor dat fiind numărul mare de deponenţi.

Potrivit directorului fermierii mai pot depune cereri de plată sau face modificări în documentele deja depuse până la data de 10 iulie.

Întârziaţii vor fi sancţionaţi cu o reducere de 1% pe zi lucrătoare a sumelor la care ar fi avut dreptul dacă înregistrau documentele la timp.