Prelungirea drumului din strada Anghel Saligny de la intersecţia din intrarea în Parcul Industrial II până la pasajul care face legătura cu cartierul Grigorescu a intrat în faza amplasării bordurilor.

Lucrările, demarate la începutul lunii martie, au termen de predare de patru luni, drumul urmând să devină practicabil în cursul lunii iunie.

"În acest moment se pun bordurile la porţiunea de drum nou delimitat de strada Anghel Saligny şi intrarea în cartierul Grigorescu. Până acum constructorii au excavat suprafaţa de pământ şi au aşternut un pat de piatră spartă şi balast în pregătirea lucrărilor de asfaltare", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Pe lângă prelungirea drumului cu 407 metri, lucrările vor mai cuprinde amenajarea unui trotuar, a unei piste pentru biciclete, precum şi realizarea lucrărilor de canalizare, iluminat public şi amenajarea de spaţii verzi.

Noul drum va trebui dat în folosinţă în cel mai scurt timp posibil pentru a prelua traficul de pe şoseaua de centură în momentul în care Porr Construct va începe construcţia pasajului suprateran de lângă cimitirul municipal.

În plus, prelungirea drumului va asigura o a doua cale de acces în Parcul Industrial II.

Prelungirea drumului din strada Anghel Saligny a fost atribuită prin licitaţie asocierii de firme reprezentate de Drumuri Bihor pentru suma de 1,2 milioane lei.