Campioana en-titre CSM CSU Oradea a câştigat, sâmbătă seara, în premieră SuperCupa României la baschet, după ce a învins pe teren propriu formaţia CSU Sibiu. Meciul a început teribil pentru baschetbaliştii lui Cristian Achim, însă aceştia au reuşit să revină, să conducă şi, în final, să-şi adjudece partida, devenind, cum au anunţat reprezentanţii clubului, "SuperCampionii României".

Meciul s-a încheiat cu scorul de 68-64, după ce la un moment dat orădenii erau conduşi chiar şi cu 21 de puncte!

Sibienii au început foarte bine şi după primele zece minute conduceau 24-8. Din păcate, nici prima parte a sfertului II nu a fost favorabil bihorenilor, care s-au văzut conduşi cu 34-13, moment în care mulţi au crezut că jocul este compromis, însă a urmat o revenire spectaculoasă a „roş-albaştrilor”, care până la pauza mare s-au apropiat la opt puncte, scor 30-38.

Sfertul III a fost foarte echilibrat, fiecare echipă marcând câte 16 puncte. Astfel, în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 54-46 pentru sibieni.

Bătălia finală s-a dat însă în sfertul IV, când orădenii au pus presiune pe adversar, iar cu 7 minute înainte de final au trecut pentru prima oară în avantaj, scor 55-54.

Campionii n-au mai cedat apoi conducerea şi s-au distanţat la 64-56, după un coş de trei puncte a căpitanului Giordan Watson. Deşi, în ultimele secunde oaspeţii s-au apropiat la două puncte, 66-64, după un coş de la distanţă înscris de ex-orădeanul Rolland Torok. Totuşi ultimele cinci secunde au fost bine gestionate de trupa bihoreană, care a mai înscris prin două libere, iar rezultatul final a fost 68-64, fapt care a declanşat fiesta în tabăra orădeană.

Este pentru prima oară când CSM CSU Oradea reuşeşte să câştige SuperCupa României, un trofeu care se acordă învingătoarei din duelul dintre campioana en-titre şi câştigătoarea Cupei României.

(foto: Roby Boroş)

"Mă bucur pentru această SuperCupă. Un pic aveam nişte frustrări legate de faptul că nu am câştigat niciun trofeu după o finală de un meci. Pierduserăm mai multe finale de cupă, respectiv două supercupe. Consider în continuare că cel mai important este campionatul, dar asta nu înseamnă că nu mă bucur pentru acest trofeu”, a declarat, la conferinţa de presă de după joc, antrenorul Cristian Achim.

Principalii marcatori de la CSM CSU Oradea au fost Giordan Watson, cu 16 puncte, Aarond Broussard, cu 11 puncte, şi Bogdan Nicolescu, autor a 9 puncte.

De la sibieni, cel mai eficace a fost Randal Falker, cu 15 puncte, secondat de Barry Steward.

De menţionat că partida a fost disputată şi în tribune, nu numai orădenii având o galerie zgomotoasă care să-i susţină, ci şi sibienii. Fanii oaspeţilor, îmbrăcaţi în galben, au scandat aproape pe toată durata partidei, încurajându-şi preferaţii.

După meciul de sâmbătă seara, CSM CSU Oradea are în palmares trei trofee de campioană a României şi o SuperCupă. Trofeul din urmă le-a fost decernat baschetbaliştilor orădeni, în Arena Antonio Alexe, de preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun.