Un bărbat din Bihor care a fost condamnat la detenţie sub acuzaţia de determinarea sau înlesnirea sinuciderii a fost încarcerat, miercuri, de poliţişti. Ciprian Pogana a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la 5 ani şi 6 luni de detenţie, după ce, iniţial, Tribunalul Bihor i-a dictat o pedeapsă cu mult mai mare, de 15 ani de închisoare.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul în vârstă de 46 ani din Lăzăreni a fost ridicat de un echipaj al Secției 5 de Poliție Rurală Oradea, la scurt timp după ce Curtea de Apel Oradea a pronunţat verdictul.

"Tribunalul Bihor a emis pe numele acestuia un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii", se arată în informare. 

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.

Condamnarea bărbatului, care se numeşte Ciprian Pogana, priveşte un caz de abuz de o violenţă extremă şi este o premieră nu doar pentru Justiţia din Bihor, ci şi la nivel naţional, bărbatul fiind primul român, cel puţin după '90, care este condamnat pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii.

Povestea a fost prezentată pe larg de BIHOREANUL. Așa cum ziarul nostru a arătat, sub ochii familiei şi ai localnicilor, care nu au intervenit ca să îl oprească pe agresor, concubina sa, Iulia Pleşu, în vârstă de 48 de ani, mamă a cinci copii, era bătută de bărbat cu parul, cu vătraiul, cu pumnii şi picioarele, individul ajungând chiar s-o dezbrace în pielea goală, să-i scrie cuvinte obscene pe spate şi s-o ameninţe că o va scoate aşa în stradă, în văzul trecătorilor. Pe 24 iulie 2017, ajunsă la capătul puterilor, femeia s-a sinucis.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!