Cea de-a patra etapă a Campionatului Judeţean de Tir cu Arcul, desfăşurată în perioada 30-31 iulie în pădurea Tăutelec, a coincis cu prima ediţie a Cupei White Lion.

Unul dintre cluburile noi din Bihor, încă neafiliat la federaţia de specialitate, C.S. White Lion "s-a impus de la început prin seriozitate şi prin participarea la competiţii, iar debutul competiţional în organizare proprie s-a soldat cu un succes", după cum declară Mircea Stroe, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor.

Aproape 50 de participanţi s-au aşezat pe linia de tragere a Cupei White Lion, concurenţii fiind legitimaţi la una dintre cele opt structuri sportive de tir cu arcul din Bihor sau la cluburi din judeţele învecinate.

Locul ales pentru desfăşurarea concursului, pădurea Tăutelec, a oferit condiţii bune atât pentru concursul de target cât şi pentru 3D. Ca la fiecare etapă, cea mai disputată categorie a fost cea de arc tradiţional replică istorică seniori, unde s-a impus Ovidiu Lesei, de la Redpoint Oradea, cel care este şi campion naţional en-titre, urmat de Nicolae Grecu de la TM Archery.

La seniori compound, locul 1 a revenit lui Kovacs Gabor, urmat de Ciprian Mirişan şi Marin Darna (ambii legitimaţi la Redpoint). La categoria barebow seniori tot podiumul a fost cucerit de sportivi legitimaţi la C.S. White Lion.

O premieră în tirul cu arcul din Bihor, la această etapă a participat şi un sportiv la divizia de paralimpic, şi anume Radui Elemer (White Lion). Categoria cea mai mică de arc tradiţional, copii, a avut drept câştigători numai sportivi legitimaţi la Nomad Archery, iar la aceeaşi divizie dar la juniori şi junioare 2, cele mai bune locuri au fost adjudecate de sportivii de la Phoenix Săcueni.

"După o bună experienţă competiţională ca participanţi, am decis că a sosit timpul să şi organizăm un concurs, şi iată că toţi cei prezenţi au apreciat eforturile noastre. Este o premieră pentru noi şi sperăm că este prima dintr-un lung şir", a declarat Seres Geza, preşedintele C.S. White Lion.

În clasamentul pe cluburi, după primele patru etape, conduce Nomad Archery cu 247 de puncte, urmat de Redpoint Oradea cu 208 de puncte şi de White Lion cu 157 puncte. Pe locul IV la general se situează Phoenix Săcueni cu 94 de puncte, urmat de Blueline Nojorid şi Haiducii Salonta.