Premieră absolută pentru poliţiştii Serviciului Rutier Bihor care, marţi, au prins un şofer cu cea mai mare alcoolemie de 2,29 în aerul expirat pe care o întâlniseră până atunci.

Este vorba despre un localnic de 66 ani din satul Făncica, comuna Abrămuţ, şi care, marţi seara, în jurul orei 19, a acroşat o adolescentă de 14 ani, din aceeaşi localitate, care se deplasa pe bicicletă. Imediat după incident, bărbatul a urcat-o pe fată în maşină şi a dus-o până acasă după care s-a dus şi el liniştit spre casă, unde s-a culcat.

Poliţiştii au aflat de incident de la mama fetei, care a sunat să-l reclame pe consăteanul ei, după care a pornit cu fetiţa la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Din fericire, adolescenta a suferit leziuni uşoare, motiv pentru care a şi fost lăsată să plece acasă.

Şoferul a fost găsit în scurt timp de poliţişti şi condus la audieri. "În urma testării sale cu aparatul etilo-test, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 2,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului rutier, bărbatul a avut şi el noroc pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au decis că poate fi cercetat în stare de libertate.