Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice "Locul deşeurilor nu este în casă, trimite-le la plimbare!", organizată de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec în colaborare cu Primăria şi Bene Internaţional, şi-a desemnat câştigătorii.

Orădenii care au depus sâmbătă deşeuri la cele zece puncte de colectare din municipiu au fost premiaţi cu aparatură electro-casnică în urma unei tombole. Extragerea câştigătorilor s-a făcut luni la Primărie în cadrul unei festivităţi de premiere a voluntarilor care au participat la acţiune organizată în prezenţa viceprimarului Mircea Mălan. Printre premiile puse la bătaie s-au numărat patru maşini de spălat, patru frigidere, şase aspiratoare şi câte zece cuptoare cu microunde şi cafetiere.

"În mod fericit, această acţiune a avut loc şi cu participarea voluntară a elevilor de la Şcoala generală Szacsvay Imre din Oradea, cărora le mulţumesc. Sunt nişte copii minunaţi, care au venit să ne înveţe că prin spiritul lor civic se poate face mult mai mult în oraşul nostru. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care s-au implicat în acestă campanie", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Cu ocazia festivităţii de premiere organizatorii campaniei s-au declarat mulţumiţi de rezultate. "Scopul nostru a fost atins, ne-am dorit să ducem o campanie de conştientizare şi am reuşit - orădenii s-au implicat serios în întregul program, astfel ca acum, la finalul campaniei, avem 15 tone de deşeuri colectate", a declarat Ionel Hornea, reprezentantul zonal al Asociaţiei RoRec.

Conform reprezentanţilor RoRec în cadrul acţiunii de sâmbătă la Oradea s-au colectat nu mai puţin de 15.000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Anul acesta în cadrul campaniei organizate la nivel naţional s-au colectat nu mai puţin de 1.000 de tone de deşeuri electrocasnice.