Anul trecut au fost biologii, anul acesta au urmat asistentele şefe. Cea de-a patra ediţie a premiilor Carol Mozes instituite în 2011 de deputatul Cseke Attila, pe atunci ministru al Sănătăţii, în amintirea fondatorului şcolii orădene de asistente, a recompensat sâmbătă eforturile depuse în slujba pacienţilor de asistentele şefe orădene Ana Maier, fostă colaboratoare a doctorului Mozes pe secţia de boli infecţioase, Miklos Iolanda de pe secţia Pediatrie II de la Spitalul Gavril Curteanu şi Daniela Olar de la Serviciul Paraclinic de Radiologie şi Imagistică Medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă Oradea.

Conform tradiţiei, în fiecare an unul dintre premii se acordă unui cadrul medical care activează în unul din judeţele vecine, Sălaj sau Satu Mare. În cadrul ediţiei din 2014 premiul a revenit asistentei şefe Kiraly Margit de la Spitalul Municipal Carei.

Ceremonia decernării premiilor s-a desfăşurat într-un cadru festiv, în prezenţa a 200 de cadre medicale. Încărcătura emoţionantă a momentului a fost dublată de prezenţa la eveniment a fiului doctorului Mozes, Gabor Mozes, venit din Israel pentru a înmâna diplomele şi a prezenta mesajul video transmis de mama sa, Tereza Mozes, astăzi în vârstă de 95 de ani, în semn de mulţumire pentru organizarea acestei festivităţi.

La eveniment au mai luat parte, pe lângă deputatul Cseke Attila, fostul ministru al Sănăţii Ritli Ladislau, doctorul Foldes Adalbert, reprezentant al Fundaţiei pentru Sănătate şi Fundaţiei Partium, şeful Cancelariei Prefectului, Claudia Timofte, profesorul universar Lia Pop, fost director al Şcolii Sanitare fondate de Carol Mozes, cadre medicale şi studenţi.