Premiile Oscar au fost decernate în noaptea de duminică spre luni la Dolby Theatre din Los Angeles, într-o gală cu glume, muzică live interpretată de Rihanna și Lady Gaga, și ținute glamour. Marele câștigător al serii a fost „Everything Everywhere All at Once”, tradus în România cu titlul „Orice, oriunde, oricând”.

Regizat de Daniel Kwan și Daniel Scheinert, „Everything Everywhere All at Once” a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, dar și alte șase statuete pentru: cea mai bună actriţă, cel mai bun regizor, cel mai bun montaj, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol secundar şi cel mai bun scenariu original.

Comedie cu accente de acțiune și science-fiction, filmul „Everything Everywhere All at Once” / „Orice, oriunde, oricând” o are în prim-plan pe Evelyn Wang, o imigrantă chineză trecută de prima tinerețe. În timp ce trece printr-o perioadă nefastă, ea află că poate explora universuri paralele și se poate conecta la alte vieți pe care le-ar fi putut avea. Ea pornește într-o aventură nebunească în care doar ea mai poate salva lumea.

Michelle Yeoh, protagonista din „Everything Everywhere All at Once”, a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, iar Jamie Lee Curtis a câştigat premiul Oscar pentru rolul secundar din același film. De asemenea, Ke Huy Quan, a câştigat statueta Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, notează Libertatea.ro. 

Doar una dintre categoriile principale ale Premiilor Oscar a fost adjudecată de protagonistul altei producții. Este vorba despre actorul Brendan Fraser care a câştigat statueta la categoria cel mai bun actor în rol principal cu rolul din „The Whale”.

Un alt premiant la gala de la Los Angeles a fost filmul „All Quiet on the Western Front” / „Nimic nou pe frontul de vest”, al germanului Edward Berger. Pelicula despre viaţa petrecută în tranşee de soldaţii germani în timpul Primului Război Mondial, a câştigat patru premii Oscar: premiul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional, cea mai bună coloană sonoră, cea mai bună scenografie şi cea mai bună imagine.

Filmul „Avatar: The Way of Water” a primit Oscarul pentru „cele mai bune efecte vizuale”, iar „Top Gun: Maverick”, filmul de succes cu Tom Cruise în rol principal, a primit statueta Oscar pentru „cel mai bun sunet”.

Seara nu a trecut fără referiri la scandalul de la ediția din anul 2022 a Premiilor Oscar. Gazda ceremoniei, Jimmy Kimmel, a făcut mai multe glume pe seama atacului lui Will Smith asupra comediantului Chris Rock, care făcuse o glumă pe seama soției actorului. De asemenea, Kimmel a ironizat lipsa de reacție a organizatorilor și chiar a actorilor din public când acest lucru s-a întâmplat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!