Preotul orădean Ciprian Mega protestează faţă de respingerea candidaturii sale la Președinție de către Biroul Electoral Central, considerând că motivul respingerii ar fi implicaţia serviciilor secrete din România.

"Candidatura mea a fost respinsă pentru că 10% din semnături nu au fost validate. Nu ştiu motivele, pentru că BEC-ul nu dă explicaţii. Aşa se întâmplă când nu ai binecuvântarea serviciilor", a declarat Ciprian Mega luni pentru BIHOREANUL.

Acesta a catalogat respingerea candidaturii sale, ca şi altor posibili candidaţi, drept un atac la democraţie.

"Cu toată lipsa de simpatie faţă de doamna Diana Şoşoacă, gestul de a scoate din cursa electorală un candidat care a adunat sute de mii de semnături îmi pare un atac cumplit la democraţie. Corect ar trebui să îi fie permisă candidatura şi românii să decidă pe cine vor", a spus acesta.

"Mă aştept să ne dea câştig de cauză"

Ciprian Mega a spus va ataca decizia de respingere a candidaturii sale din respect pentru efortul susţinătorilor săi care au adunat în secret cele 200.000 de semnături de care avea nevoie pentru a se înscrie în cursă.

"Este foarte greu să aduni atâtea semnături, mai ales într-un mod discret. Nu am spus nimănui despre depunerea candidaturii. Până şi mama mea a aflat despre asta de la o rudă care a sunat-o după ce a citit în BIHOREANUL", a spus preotul.

Orădeanul va contesta luni decizia BEC la Curtea Constituţională.

"Mă întâlnesc cu avocatul meu pentru a demara demersurile necesare. Mă aştept de la Curtea Constituţională să ne dea câştig de cauză. Nu cred că este atât de «strânsă» politic", a spus Ciprian Mega.

Citiți pe aceeași temă articolele:

Candidatură surpriză: Preotul orădean Ciprian Mega s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale, în cel mai mare secret

Candidatura preotului orădean Ciprian Mega la Președinție a fost respinsă

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!