Jale mare la înmormântarea preotului Ioan Ciordaş, la Biserica Sfântul Ioan Iacob Românul, din cartierul Nufărul, unde părintele a slujit începând cu 2007.

Peste 2.000 de enoriaşi şi aproximativ 200 de preoţi din Bihor, Sălaj şi Cluj au participat miercuri, la slujba de îngropăciune, oficiată de un sobor condus de protopopul de Oradea Dorel Rusu.

La eveniment a fost prezent inclusiv episcopul greco-catolic Virgil Bercea. Îmbrăcat în straie bisericeşti şi cu capul descoperit, Prea Sfinţitul a stat mai bine de trei ore sub soarele arzător al amiezii, alături de enoriaşii ortodocşi şi s-a rugat în mulţime, în semn de ultim omagiu faţă de părintele Ioan Ciordaş.

Spre marea dezamăgire a credincioşilor, la slujba de înmormântare nu a luat parte, în schimb, Prea Sfinţitul Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei şi Bihorului.
La slujbă au participat, pe lângă rude, prieteni, colegi de facultate din Cluj şi enoriaşi, sportivi din lotul naţional de baschet masculin şi feminin, colegi ai celor doi copii mai mari ai părintelui, Andrei şi Maria.

Mulţimea îndurerată a ascultat slujba sub bătaia unui soare arzător de iulie, liniştea amiezii fiind ruptă de plânsete de câte ori a fost rostit numele preotului.

"Părintele Ciordaş a fos bun şi blând şi cald la suflet, aşa cum era pâinea pe care o scotea mama sa din cuptorul casei părinteşti de la Marca. A fost un om vesel şi iubitor care nu a avut niciodată cuvânt de scădere pentru nimeni şi care s-a făcut pildă credincioşilor, pentru că nu doar i-a învăţat pe alţii, ci el însuşi s-a dat pildă prin faptele sale", a spus în predica sa, protopopul de Oradea, Dorel Rusu, în hototele de plâns ale mulţimii.

Începută la orele 13, slujba de înmormântare s-a încheiat aproape patru ore mai târziu, mulţimea neîndurându-se să se îndrepte spre case înainte ca sicriul părintelui Ciordaş să fie coborât în groapa săpată cu o zi înainte din curtea bisericii.

De-a lungul serviciului religios, echipaje ale Poliţiei au dirijat circulaţia în zonă iar un echipaj al Serviciului Ambulanţă a aşteptat pregătit să acorde primul ajutor în cazul în care arşiţa zilei ar fi făcut victime.

Părintele Ioan Ciordaş a încetat din viaţă duminică, pe patul de spital. Preotul a suferit în ultima săptămână mai multe operaţii pe coloana vertebrală după ce pe 21 iunie a căzut de la 6 metri în timp ce culegea cireşe în gospodăria familiei din comuna Marca, judeţul Sălaj.

Citiţi pe această temă şi articolul "Părintele Ciordaş, de la bisericuţa din Nufărul, a decedat la numai 43 de ani, în urma unui accident"