Preotul suspendat Cristian Terheş, care în urmă cu mulţi ani a fost hirotonit la Oradea, iar apoi a slujit în Statele Unite ale Americii, şi-a dat demisia din PSD, partid pentru care a candidat la alegerile europarlamentare şi a obţinut un mandat.

El n-a renunţat, însă, şi la funcţia sa din Parlamentul European, ci s-a mutat la altă grupare politică. Un fost coleg din PSD îl blamează şi spune că Terheş, care a fost "paraşutat" în funcţie, ar trebui să-şi ceară scuze.

"Azi mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a mă înscrie în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor şi Reformistilor Europeni), din care face parte ECPM (Mişcarea Politică Creştină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNŢCD. Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol între PSD şi PNŢCD, semnat într-o conferinţă de presă de preşedinţii celor două partide. Protocolul stabileşte colaborarea celor două partide pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, precum şi a democraţiei constituţionale în România", a scris Cristian Terheş pe Facebook.

El a continuat transmiţând că "va promova în numele PNŢCD toate iniţiativele favorabile României". 

Gestul lui Terheş a fost criticat de un coleg PSD-ist din Parlamentul European, Victor Negrescu, care a spus că preotul a profitat de Partidul Social Democrat. Negrescu a afirmat că mulţi colegi de-ai lui din partid nu au fost de acord cu "paraşutarea" lui Terheş pe liste la europarlamentare. 

"Înţeleg că un domn europarlamentar a demisionat astăzi din partid dar a uitat să demisioneze din Parlamentul European. La ultimele alegeri europene, mii de colegi au muncit pentru ca Partidul Social Democrat să obţină acel mandat chiar dacă foarte mulţi nu erau de acord cu paraşutarea sa pe listă şi cu ideile eurosceptice transmise de el împotriva interesului României de a fi puternică în Europa. Cred că lor trebuie să le ceară în primul rând scuze", a scris acesta, tot pe Facebook, adăugând că toţi "cei care au profitat" de PSD ar trebui să plece.