Staff-ul tehnic al echipei CSM CSU Oradea, campioana României la baschet masculin, se lărgeşte în această vară, după ce Marius Marinău şi conducerea echipei bihorene au ajuns la un acord.

Astfel, specialist în pregătire şi recuperare fizică éi cadru didactic al Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport din cadrul Universităţii din Oradea, Marinău va fi noul responsabil cu această ramură a activităţii echipei de baschet masculin, după cum informează site-ul oficial al clubului orădean. În acest fel, colaborarea dintre cele două părţi va permite secţiei de baschet de la CSM Oradea să aibă un specialist în pregătire fizică pe tot parcursul sezonului competiţional 2016-2017.

În vârstă de 40 ani, Marius Marinău a fost totuşi un apropiat al echipei de baschet, după ce a colaborat cu mai mulţi sportivi ce au evoluat sau continuă să reprezinte CSM Oradea.

După cum notează www.csmoradea.ro, "pe parcursul ultimilor ani, Marinău s-a ocupat de recuperarea sportivă a jucătorilor care au revenit după accidentări ce i-au ţinut departe de teren şi de echipă pentru perioade mai îndelungate". De asemenea, el a lucrat individual cu diferiţi jucători care au ales să se menţină în formă fizică sau sportivă în perioada extra-competiţională. Printre cei care de-a lungul timpului au colaborat cu noul preparator fizic al CSM-ului se numără Bogdan Ţîbîrnă, Rareş Paşca, Dani Popescu, Sergiu Pop respectiv Nemanja Barac, dar şi sportive de la secţia feminină.

De asemenea, pe parcursul ultimilor ani, Marius Marinău a ajutat sportivii Academiei de baschet CSM Oradea, însoţindu-i pe aceştia la Campionatul Naţional de minibaschet 2015, dar şi în cantonamentul montan efectuat de grupele Academiei în vara anului precedent.

Aşadar, după cooptarea lui Alin Iova pentru postul de medic permanent al echipei, roş-albaştrii vor avea alături, la şedinţele de antrenament, "un preparator fizic cu un CV impresionant şi care este apreciat pentru faptul că se documentează şi perfecţionează în permanenţă", după cum mai precizează sursa citată.

Marius Marinău a fost preparatorul fizic al echipei FC Bihor când aceasta a obţinut promovarea pe teren în prima ligă, dar din cauza datoriilor nu a primit licenţa şi a rămas în eşalonul secund.