La aproape o oră după publicarea informaţiei referitoare la mazilirea prefectului Claudiu Pop şi numirea pe acest post, cel mai probabil în cursul zilei, a actualului şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, Ioan Mihaiu, primul comentariu pe această temă aparţine preşedintelui ALDE Bihor, Traian Bodea, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Deşi aliat la guvernare cu PSD, Bodea a declarat în preambulul unei conferinţe de presă desfăşurate joi că nu avea cunoştinţă despre schimbarea prefectului, aflând acest lucru din presă. „Nu am fost consultat, am aflat din presă. Dar (n.r. – funcţia de prefect) nu este politică, nu ţine de politica locală”, a spus Bodea, la solicitarea BIHOREANULUI.

De asemenea, liderul ALDE a dat de înţeles că o motivaţie a schimbării lui Pop ar fi faptul că acesta nu ar fi aplicat în judeţ programul de guvernare al coaliţiei conduse de PSD. „Dacă premierul Grindeanu consideră că aplicarea programului de guvernare lasă de dorit şi doreşte o colaborare mai strânsă, îşi alege cu cine doreşte această colaborare pentru a aplica programul de guvernare”.